نحوه کاشت درخت گردو چگونه مي باشد

ساخت وبلاگ

نحوه کاشت درخت گردو چگونه مي باشد:

درخت گردو؛ ازجمله درختاني است که به دليل داشتن مغز گردويي مفيد براي بدن، پوست و مو و نيز دارا بودن چوب فوق ‌العاده آن بسيار پرطرفدار است. نهال گردو داراي نژاد هايي مختلفي است که در زمان کاشت نهال گردو؛ بهتر است به فاکتورهايي ازجمله مطابقت وضعيت آب و هوايي منطقه کاشت با نوع نهال، سالم و بدون آفت بودن نهال‌هاي انتخاب‌شده و … توجه زيادي شود.

ولي در عين‌ حال همه نژاد ها در مورد نحوه کاشت درخت گردو؛ و مراقبت ‌هاي بعد از آن مشابه مي‌باشند و مي‌توان اين موارد را براي همه آن‌ها تعميم داد. در زمان کاشت بايد به نوع خاک، ميزان آبياري، نحوه هرس کردن و نيز مهم‌تر از همه فاصله بين کاشت درختان گردو، دقت زيادي شود. زيرا درخت گردو؛ مانع رشد درختان ديگر در اطراف خود مي‌شود و فضاي بسيار زيادي را اشغال مي‌کند.

https://brandmann9.tumblr.com/

انواع نژاد درخت گردو:

اگر به کاشت درخت گردو علاقه داريد، بايد بدانيد که اين محصول، داراي رقم‌ها و گونه هاي متفاوتي است. به‌ صورت کلي، انواع نژاد گردو را مي‌توان به دو دسته ايراني و خارجي تقسيم‌ بندي نمود. همانطور که پيشتر اشاره کردم، انواع ايراني با کيفيت‌ تر، پرمحصول‌ تر و پرطرفدارتر هستند. گردوهاي خارجي نيز اکثرا پيوندي هستند و از لحاظ اقتصادي به‌صرفه هستند.

انواع نژادهاي ايراني درخت گردو شامل:

گردوي دماوند؛

گردوي ضيا آباد قزوين،

درخت گردو تويسرکان،

گردوي مراغه،

گردوي خوشه اي،

گردوي اسميت و… ديگر ارقام محلي باغات گردو که کشت آنها محدود مي باشد.

انواع نژادهاي خارجي نهال گردو شامل:

درخت گردو چندلر،

گردو فرنور،

گردوي ژنوتيپ آريا،

گردوي اسرائيلي،

درخت گردوي پورتوريکويي،

گردوي پکان،

گردوي فرانکت،

گردو پدرو،

گردو کانادايي و…

نهال گردو سردسيري :

در ابتدا براي کاشت نهال گردو؛ لازم است انواع گردو را بشناسيد. با ويژگي 2 گونه ي گردو آشنايي پيدا کنيد. چرا که کاشت گردو؛ مانند ساير نهال ها و گياهان نياز به 1 محيط با آب و هوايي ثابت دارند. همانطور که مي دانيد از ميان 28 رقم از انواع نهال گردو، گونه هايي را بايد انتخاب کنيد که مناسب براي احداث باغ گردو؛ در مناطق سردسير باشند. مناطق سردسير داراي بافت متفاوتي هستند. جغرافياي مناطق سردسير به گونه اي است که در فصل پاييز بادهاي سرد شروع به وزيدن مي کنند.

اين بادهاي سرد پاييزي قابليت اين را دارند که درختان پر بار گردو را نيز از بين ببرند. اگر در اين مناطق به اشتباه گونه اي از کاشت گردو؛ را انتخاب کنيد، که مناسب اين شرايط نيست و در مناطق سرد به ميوه دهي نمي رسد، باعث مي گردد که باغ گردوي شما از بين برود و به باردهي درختان گردو دست پيدا نکنيد.

چرا که نهال ها حساس به دماي محيط و اطراف خود هستند. در صورت کاشت درخت گردو ها در اين مناطق، پديده ي يخ زدگي اتفاق مي افتد و اين عامل در ابتدا مي تواند به نابودي نهال و سرانجام باغ گردو؛ شما منجر شود.

انواع نهال هاي گردو مناسب کاشت مناطق سردسير :

نهال گردو کانادايي مناسب ارتفاع تا 2300 متر

گردو فرنور مناسب ارتفاع تا 2300 متر

گردو چندلر مناسب ارتفاع تا 1500 متر

https://www.reddit.com/r/business/Idea/x0h9i3/httpsalphanahalir/

 

نهال گردو گرمسيري :

احداث باغ گردو؛ در مناطق گرمسير کشور، مانند مناطق سردسير نياز به آگاهي دارد. گونه هاي نهال گردو مناسب براي اين مناطق تحمل هواي سرد را ندارند و اصطلاحا مقاوم به سرما نيستند. در مناطق گرمسير ممکن است با کم آبي مواجه شويد و کم آبي در شهر هاي جنوب ايران مانند: کيش، قشم، هرمزگان و… بسيار مشهود است. ميزان بارش نيز عاملي است که هر ساله نمي توان به آن اکتفا کرد. چرا که 1 سال ممکن است ميزان بارش در حد مطلوبي باشد اما سال بعد اين ميزان به کمترين حد خود برسد.

از بين 28 رقم از انواع نهال گردو؛ هر نهال نياز به 1 ميزان آب دهي دارد و اگر گونه اي را انتخاب کنيد که در شرايط درستي قرار نگرفته است و جزو نهال هايي باشد که به سرما و ميزان آب دهي زياد احتياج داشته باشد؛ ممکن است بار دهي ميوه هاي آن به زمان ديرتري موکول شود. که در نهايت اين عامل مي تواند سود دهي حاصل از باغ گردوي شما را به تعويق اندازد.

نکته اي که براي کاشت درخت گردو در مناطق گرمسير حائز اهميت است؛ اين است که نسبت به مناطق سردسير داراي تنوع زيادي از گونه هاي نهال گردو نيستيد. در نتيجه انتخاب هاي محدود تري داريد.

انواع گردو مناسب کاشت مناطق گرمسير :

نهال گردو پکان مناسب ارتفاع تا 200 متر

نهال گردو لارا ارتفاع تا 200 متر

بهترين زمان کاشت نهال گردو چه فصولي هست:

بين اواخر فصل پاييز تا اوايل بهار، به علت شرايط خوب خاک و آب ‌و هوا، مي‌تواند زمان مناسبي براي کاشت نهال گردو، باشد. ولي از آن جايي‌که نهال به سرما حساسيت دارد، سعي کنيد در زمستان از کاشت seedlings، خودداري نماييد. نهال‌ ها را نيز بلافاصله قبل از اينکه جوانه بزنند، بايد در خاک مناسب و مساعد کاشت.

انواع روش کاشت درخت گردو:

اکنون اجازه دهيد که بحث را اندکي تخصصي‌تر کنيم و وارد مقوله کاشت درخت گردو شويم. به‌ صورت تخخصي ، کاشت درختان گردو، مي‌تواند از دو روش زير انجام بپذيرد:

تهيه بذر و کاشت آن:

در اين صورت شما بايد بذر گردو مناسب و باکيفيت خريداري کنيد، آن را عموما در يک ظرف اب به مدت 72 ساعت تا 1 هفته قرار داده و پس ريشه زدن در ظرف کوچک خاک قرار داده و سپس در خاک باغ بکاريد. منتظر شويد تا به اندازه کافي رشد کرده و سپس به محل اصلي کاشت، منتقل کنيد. البته اين روش چون پردردسر است، چندان توصيه نمي‌شود.

تهيه نهال و کاشت آن:

راحت‌ ترين روش براي کاشت درختان گردو است و تنها کافي است که با مراجعه به نهالستان‌ها معتبر مانند آريا نهال، نهالي  با کيفيت را خريداري نموده و سپس آماده‌ سازي زمين، آن را کاشته و مراقبت نماييد. البته بايد بدانيد که کاشت اين درخت در باغچه نيز ممکن است، اما به دليل محدوديت در فضا، ممکن است محصول چنداني نداشته باشد.

آب و هواي مناسب  پرورش درخت گردو:

به‌ صورت کلي، بهترين شرايط براي کاشت نهال گردو، آب و هواي سرد و کوهستاني است؛ اما نه آنقدر سرد که در حد يخبندان باشد و به آن آسيب بزند. از طرف ديگر اين درخت براي اينکه بيشترين و باکيفيت‌ترين محصول را داشته باشد، بايد در معرض گرما نيز باشد. بهترين دما براي کاشت درخت گردو، از -10 درجه الي 38 درجه سانتي‌گراد است. البته برخي از انواع و رقم‌هاي اين درخت وجود دارند که در برابر سرماي‌ زمستانه، از خود مقاومت بيشتري نشان مي‌دهند.

چگونه گردو بکاريم؛ نکات مهم زير را از دست ندهيد.

محل قرار گيري پيوند بسيار مهم است. بعد از کندن خاک براي کاشت نهال گردو و آماده سازي شرايط مناسب کاشت، محل پيوند بايد حدود 15 سانتي متر از سطح خاک بالاتر باشد تا ريشه ها به طور مرتب در خاک قرار گيرند و درهم تنيده نشوند.

معمولاً مقداري خاک به شکل کله قند در انتهاي چاله نهال ريخته شده و ريشه هاي نهال را به طور مرتب روي آن قرار ميدهند. ريشه ها با خاک زهکشي پوشانده شده و مي توانيد ناحيه اطراف نهال ها را در يک کاسه شکل دهيد تا آب به خوبي حل گشته و در نهايت جذب ريشه شود.

نهال را عمود بر سطح زمين قرار دهيد و بررسي کنيد که از دو طرف نيز يکسان و تراز باشد.

قبل از آب دادن، معمولاً خاک اطراف گياهچه با يک ضربه پا فشرده گشته و فوراً آب گيري انجام مي شود. از آن پس بايد نهال ها آبياري شوند تا گياه ريشه هاي جديدي توليد کند و بيشترين ميزان رطوبت خاک را داشته باشد.

ارتفاع چاله ها بهتر هست ?? سانت و قطر ?? سانت باشد.

از ريختن کودهاي حيواني نپوسيده به شدت خودداري کنيد. (براي تقويت رشد بيشتر اندام هاي رويشي از اواخر فروردين ماه کودهاي شيميايي اطلاع خواهيم داد تا استفاده بکنيد)

دقت شود محل پيوندها حتما ?-?? سانت بالاتر از سطح خاک باشد.

موقع کاشت نهال گردو بايستي به شاخه اصلي (رنگ محافظ تنه) با قلم مويي رنگ آميزي بکنيد. اين رنگ را ميتونيد از محصولات کشاورزي تهيه کنيد.

براي زمين‌هايي که طريقه آبياري درخت گردو بصورت غرقابي است و قطره اي نيست، حتما براي هر نهال تشتک درست بکنيد تا موقع آبياري نهال گردو، آب با تنه نهال برخورد نکند و باعث آفت و پوسيدگي طوقه نشود.

آبياري نهال گردو بلافاصله پس از کاشت بايد انجام شود.

نحوه کاشت نهال گردو به چه شکلي است:

براي کاشت نهال گردو؛ بايد حفره‌هايي را در خاک ايجاد کنيد. فاصله بين اين حفره‌ يا چاله ها مي‌تواند بين 6 تا 7 متر باشد تا فضاي لازم براي رشد trees، آماده شود. فاصله بين نهال ‌ها براي کسب انرژي آفتاب و نيز جذب مواد مغذي از خاک بسيار مهم و حياتي هست. نهال ‌ها بايد در عمق بين 5 تا 8 سانتي‌متر در داخل خاک قرار گيرند.

البته چيزي که در کاشت نهال بسيار حائز اهميت مي باشد، انتخاب نهالي مناسب با جغرافياي کاشت شما مي باشد. براي مثال در مناطق معتدل تا نسبتا سردسير، از ارقامي مانند: نهال گردو چندلر، نهال گردو فرنور، نهال گردو اسرائيلي، نهال گردو خوشه اي و… استفاده مي شود و در ارتفاعات بسيار کم و مناطق گرمسير از ارقامي مانند: نهال گردو ژنوتيپ و يا گردو پکان استفاده مي شود.

نحوه کاشت درخت گردو در باغ:

براي کاشت درخت گردو، فصل بهار بهترين زمان است. توصيه مي‌شود که اگر قصد داريد کاشت را با هدف احداث باغ انجام دهيد، از نهال استفاده نماييد. براي کاشت گردو، در گام اول بهتر است تمامي علف‌ هاي هرز باغ را ريشه‌ کن کنيد و خاک را نيز آماده کنيد. خاک بايد تهويه و زهکشي مطلوب داشته باشد و PH آن نيز بين 6 الي 7 باشد.

از آنجايي که ريشه گردو تا 3 متر هم در خاک فرو مي‌رود، بهتر است که خاک کاشت، نرم باشد. هر اندازه که محيط کاشت نورگيرتر باشد، باردهي بهتر خواهد بود؛ از همين روي، توصيه مي‌شود که درختان گردو را با فاصله بکاريم. حداکثر فاصله هر درخت، بسته به نژاد آن از 7 متر تا 12 متر باشد. در ارقام قديمي باغات گردو حداقل 10 متر را در نظر مي گرفتند اما در باغات نوين کشاورزي جديد که ارقام پيوندي استفاده مي شود، از الگوي کاشت 7 متر مربع استفاده مي شود.

خاک مناسب براي کاشت درخت گردو چه مشخصاتي دارد:

خاک يکي از مهم ‌ترين و مؤثر ترين مواردي است که در تنومندي و باردهي درخت گردو؛ تأثير فوق‌ العاده‌اي دارد. خاک مي‌تواند مواد مغذي موردنياز گياه را تأمين کرده و کيفيت محصول را نيز ارتقا ببخشد. خاک مناسب براي کاشتن نهال گردو؛ بايد بافت ماسه‌اي ريز داشته باشد تا شرايط را براي پيشروي ريشه مهيا نمايد.

در مسير رشد ريشه نبايد سنگريزه و يا رسوبات شن و ماسه باشد، چون ريشه تا عمق سه متري خاک نفوذ خواهد کرد. پي هاش (ph) مناسب خاک نيز بايد در حدود 6 تا 6.5 باشد تا درخت گردو، با آن سازگاري پيدا کند. براي اينکه مطمئن شويد خاک از هر نظر براي کاشت نهال گردو، آماده است، بهتر است نمونه‌اي از خاک را به آزمايشگاه برده و با توجه به کمبود مواد مهم مفيد در آن، تمهيدات لازم را براي رفع آن‌ ها اتخاذ نماييد.

نحوه آبياري درخت گردو چه ميزان و به چه تعداد دفعاتي بايد انجام شود:

بعد از کاشت نهال هاي گردو؛ بهتر است آبياري را شروع کنيد. نهال ‌هاي جوان نياز به آبياري ممتد دارند و بهتر است براي رفع کمبود آب  از آبياري قطره‌اي نيز استفاده شود. هرچه سن درخت بالاتر رود، به علت قوي ‌تر شدن ريشه در جذب مواد معدني از خاک، مدت ‌زمان و ميزان آبياري نيز کاسته مي‌شود. زماني که درخت گردو دوساله شد، مي‌توانيد در ماه يک تا سه بار آبياري را انجام دهيد. نکته‌اي که بايد توجه شود اين است که آبياري زياد نيز به ريشه درخت آسيب زيادي وارد مي‌کند. بنابراين به تعداد و ميزان آبياري بايد بسيار دقت نماييد.

ميزان آبياري درختان گردو، به منطقه و محيط کاشت آن‌ها بستگي دارد. طبيعي است که در مناطق خشک، آبياري اهميت بيشتري پيدا مي‌کند. علاوه‌برآن، سن درخت نيز در ميزان آبياري دخيل است. به‌طور کلي، آبياري اين درخت در دوسال اول کاشت، اهميت زيادي دارد و بايد به‌صورت منظم و به مقدار زياد انجام شود. اما با رشد و بلوغ درخت، اين ميزان کاهش مي‌يابد. در مناطق خشک و گرمسيري، بايد آبياري دستي نيز صورت بگيرد.

بعد از کاشت نهال گردو، مي‌توان آن را به چند صورت آبياري کرد: غرقابي، نواري، قطره‌اي، باراني و بابلر. در آخر بايد توجه داشته باشيد که در فصل پاييز و به خصوص زمستان، اين درخت ديگر نيازي به آبياري ندارد. توصيه مي‌شود که آبياري درخت بعد از اتمام مهر، متوقف شود؛ زيراکه آبياري در اين دو فصل، باعث آسيب به درخت خواهد شد.

هرس کردن نهال درخت گردو در چه فصلي مناسب است:

بعد از کاشت نهال گردو و افزايش سن کاشت، بايد هرس را انجام دهيد. همچنين حذف علف هاي هرز بايد قبل از زمان کاشت گردو؛ و نيز در مدت رشد نهال ادامه داشته باشد. براي هرس کردن درخت گردو زمان مناسب و انتخاب شاخه ‌هايي که بايد هرس شوند، اهميت زيادي دارد. بهترين فصل براي هرس درخت گردو، در فصل بهار و تابستان است. دلايل زير مي‌تواند علل انتخاب اين فصل براي هرس مي باشد.

زماني که شاخه برش داده مي‌شود، در سطح‌ رويي محل برش شيره‌اي خارج مي‌ شود که ناشي از فشار ريشه ‌هاي قوي درخت به سمت بيرون است.

زماني که در فصل سرد، هرس انجام شود، اين شيره يخ‌زده و مي‌تواند باعث آسيب به بافت درخت شود. بنابراين نبايد در فصل سرد هرس درخت گردو، انجام شود.

يکي ديگر از علل عدم هرس شاخه‌ها در فصل سرد، رطوبت در محل برش درخت و احتمال شيوع بيماري‌ ها و آفات بوده که آسيب جدي به محصول و ميوه گردو وارد خواهد کرد.

براي هرس مناسب درخت گردو، ابتدا بايد نژاد آن را به خوبي بشناسيد و با فيزيک هر نژاد، به خوبي آشنايي داشته باشيد؛ زيرا که با توجه به فيزيک هر درخت، بايد شاخه‌هاي خاصي را هرس نمود. هرس موجب مي‌شود که درخت اندازه مناسبي داشته باشد، قدرت رشد و باردهي آن حفظ شود.

شاخه‌هاي خشک و مزاحم حذف و در عوض شاخه‌هاي تازه جايگزين شوند.براي درختان جوان و ميانسال بايد انتهاي شاخه‌هاي 3 ساله، و براي درخت‌هاي بالغ، بايد انتهاي شاخه‌هاي 4-5 ساله را بريد.

چه کود هايي براي رشد درخت گردو نياز است:

کود دهي براي تقويت خاک بسيار ضروري و لازم به نظر مي ‌رسد. ولي اينکه چه کودي براي کاشت نهال گردو؛ مناسب است مسئله مهمي مي باشد، زيرا کود دهي بيش از نياز درخت بجاي افزايش کيفيت و کميت محصول، باعث از بين رفتن آن خواهد شد. براي اين کار توصيه مي‌شود مقداري از خاک را به آزمايشگاه برده تا در آنجا آناليز هاي لازم روي خاک انجام شود و ميزان فقر مواد معدني را شناسايي نمايند. سپس بر اساس کمبودهاي خاک، کود دهي مناسب را شروع نماييد.

زمان کود دهي نيز از اهميت زيادي برخوردار است. توصيه مي‌شود کود دهي را در فصل بهار و قبل از اينکه گردوهاي جديد شروع به رشد نمايند انجام دهيد. کود هاي مهم شامل کود نيتروژن براي تشکيل اسيد هاي آمينه در محصول گردو، کود فسفر براي رشد گياه و بهبود روند فتوسنتز و کود پتاسيم براي بالا بردن سطح ايمني trees walnuts، در برابر بيماري ‌ها و آفات مي‌باشد.

چه آفات و بيماري‌هايي پس از کاشت درخت گردو تهديد کننده مي‌باشند:

به‌ صورت کلي، درخت گردو بخاطر ويژگي‌هايي که دارد، نه تنها آفت خاصي ندارد، بلکه آفت‌ها را دفع نيز مي‌کند. در اين ميان تنها سنجاب را مي‌توان آفت اين درخت به شمار آورد. براي مقابله با آن نيز توصيه مي‌شود تا شاخه‌هايي که در ارتفاع کمتر از 1 متر قرار دارند را ببريم و به تنه درخت نيز رنگ محافظ بزنيم. اگر درخت باز هم دچار آفات حشره‌اي شد، مي‌توانيم از سموم ارگانيک استفاده کنيم.

دفع آفت و بيماري در درخت گردو؛ با توجه به حجم زياد آن تا حدودي سخت مي باشد. بنابراين تا مي ‌توانيد بهتر است از بروز بيماري هاي درخت گردو؛ بايد پيشگيري نماييد. اين آفات غير از اينکه به محصول آسيب‌زده و کيفيت آن را پايين مي‌آورد، براي افرادي که قصد استفاده از چوب درخت گردو ؛ را دارند نيز بسيار ضرر رساننده است؛ زيرا برخي ويروس‌ها و باکتري‌ها در تنه درخت رشد کرده و به آن آسيب وارد مي‌کند.

مهم‌ ترين اين آفات شامل کرم گردو، کرم ميوه، مگس پوست خوار و …مي باشند. نکته‌اي که بايد توجه زيادي شود، انتخاب نهال قبل از کاشت گردو؛ است که بايد در مورد خريد آن دقت زيادي شود تا بدون آفت و بيماري باشد.

انواع روش‌هاي خشک کردن مغز گردو:

بعد از برداشت محصول درخت گردو، براي اينکه بتوان آن‌ها را روانه بازار کرد، لازم است که ابتدا مراحلي را پشت سر گذاشت و به عبارت ديگر، بايد گردوها را خشک نمود. خشک کردن گردو، باعث مي‌شود که وزن آن ثابت مانده و خالص باشد، به علاوه از فساد و کپک زدن آن نيز جلوگيري مي‌شود. قبل از شروع فرآيند خشک کردن، ابتدا بايد پوست سبز گردوها را از بدنه ي چوبي گردو جدا کرد و سپس مغز را شست. بعد از اين دو کار، گردو را مي‌توان به دو روش سنتي و صنعتي، خشک نمود.

براي خشک کردن به روش سنتي، معمولا محصول را روي ملحفه پهن کرده و در محيطي که از تابش مستقيم آفتاب دور باشد، قرار مي‌‌دهند. هر چند روز يکبار هم گردوها را جا به جا مي‌کنند تا از هر طرف به خوبي خشک شوند. از طرف ديگر، در روش صنعتي، معمولا گردوها را در اتاقي مخصوص که کف آن از توري است، قرار مي‌دهند. در اين اتاق گرم‌کن وجود دارد و گرما به کمک فن، به خوبي جا به جا مي‌شود.

https://myspace.com/brandmann9

https://en.gravatar.com/brandmann9

 

خواهر...
ما را در سایت خواهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاووسی فر emmtehann5 بازدید : 120 تاريخ : جمعه 27 آبان 1401 ساعت: 11:49

لینک دوستان

خبرنامه